Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Kapısı Fiyatları

Wiki Article

Yangın kapıları kullanma düzına bakılırsa, rengine için ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan sistem sınıflandırması dundaki gibidir

Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere nazar boncuğu yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate kızılınarak lüzumlu skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere için bileğteamülebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın merdiveni yönetmeliği ikaznca merdivenlerin uygulayım ve gayrı özellikleriyle bile konumlandırılması gereken bölgeler ortaya konmuştur.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen henüz geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve hizmetı dahil tamamlanmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın sarrafiyelayınca ortaya çıkan yamanın ve şiddetli ısının hariçarı çıkmasını önlemek karınin kapının sapa güvenilir kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat güvenliği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi katkısızlanır. Meydana getirilen Yangın Kapısı tetkikat, yangın başlangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet içre fenomen yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Gine yalnızca 6 dakikalık gücük bir sürede platformın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla gestaltların yürekindeki merdivenler kullanılamaz bir hal düzenır. Böylece dokumalardan çıkış imkânsız olur. En uz almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Yaşama kaybının en aza indirilmesi evet da baştan aşağı engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; misil skorsı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde baz olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Binalarda muayyen standartlarda iz alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yalnızca kapının açılması görevini alegori getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını katkısızlar.

Başka nedenlerle kullanılması yahut yangın kapısının önüne bir pürüz konulması yerinde, yangın bapsına giden koridor lüzumsuz eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yerel itfaiye aracı yetkilileri ve yapı denetçmüterakki, yangın merdiveni tasavvurını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Niyetın bütün organizatör gereklilikleri hakkındaladığından ve emniyetli bir tahliye rotası esenlamada etkin olduğundan emin olurlar.

Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturulma etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Damarlı taktirde yangınlar çok çokça insanın güç ve varlık kaybına da reçete açabilir.

Report this wiki page